Шефовете на Левски са отказали да включат отбора в кампанията за

...
Шефовете на Левски са отказали да включат отбора в кампанията за
Коментари Харесай

„Левски“ отказа подкрепа за болния Хубчев

Шефовете на „ Левски ” са отказали да включат тима в акцията за подкрепа на болния от рак Петър Хубчев, научи „ Уикенд ”. Събитието се състоя преди мача с „ Берое ” в Стара Загора, където сините паднаха с 2:1. Тъй като Хубчев е бил треньор и на двата тима, заралии предложили на левскарите да излязат на терена с фланелки с надписи в негова поддръжка. Само че от „ Герена ” отхвърлили най-категорично, защото още не са дали прошка на Хубчев, че ги осъди за доста пари.

59-годишният Петър Хубчев сега води тежка борба с мозъчен израстък във Франкфурт, където се лекува в локална онкологична клиника. За да го окуражат, от „ Берое ” оповестиха акция за набиране на средства и продажба на фланелки с надпис „ В поддръжка на Хубчев ”. На входовете на стадиона за дуела с „ Левски ” имаше и касички за събиране на дарения. Идеята била и двата тима да излязат със същите фланелки – бяло и зелено за „ Берое ” и бяло и синьо за „ Левски ”.


За учудване обаче, началниците от „ Герена ” отказали предлагането по много противен метод. Така левскарите си излязоха по нормалните сини екипи, а беройци с тези за Хубчев. Получи се неловка обстановка, защото в сходни случаи се включват и двата тима. Още повече когато става въпрос за заслужил някогашен футболист на „ Левски ” и воин от САЩ-94.

Ясно е, че Наско Сираков и останалите шефове на синия тим още не са дали прошка на някогашния им треньор, че ги осъди за близо един милион лв. наказателна клауза за преждевременното уволняване от „ Герена ” през 2020 година Изпъди го най-безцеремонно Наско Сираков малко след идването си като нов притежател на „ Левски ”. Вместо да седнат и да се схванат като хората, Сирака изобщо отхвърляше да се среща с някогашния си съотборник от „ Левски ” и националния тим. Това пък ядоса Хубчев, който се закани, че ще се съдят до дупка.

 

В последна сметка треньорът и останалите от екипа му си взеха парите. Но докато вървяха тежките каузи, той и хората му бяха заплашвани, шантажирани и проклинани да се откажат от претенциите си, които бяха на обща стойност от близо един милион лв.. Ядовете на Петър Хубчев около тази история се сочат като една от аргументите по-късно да развие раковото заболяване. Преди това той се поболя от нерви около работата си в националния тим и интригите, които му въртяха Боби Михайлов и останалите от ръководеща във футбола ни клика.


Дори и без левскарската помощ „ Берое ” събра 3000 лв., които ще бъдат дарени за лечението на Петър Хубчев. Отделно сега върви благотворителен търг, проведен от Стилиян Петров, който също събира средства за болния треньор.

Източник: Уикенд

 

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР